Na pirmasis mano tut'as bus paprastas, bet tikrai mažai kam žinomas, Tai Teksturų redagavimas bei kurimas, Tekstūrą tai yra liaudiškai sakant grafikos gabalėlis, kuris dedasi ant tam tikro objekto (Mano tut'o pavizdys bus automobilio tekstūra).
Šiek Tiek informacijos apie pamoką.
Kokia nauda iš pamokos?
Pamoka skirta savam naudojimui, pažiūrėję šią pamoką galėsite pasikeisti automobilio išvaizdą (Šiuo atvėju paintjob), užrašus ant sienų, arba automobilių numerius (Jai tai yra koks parsiūstas bei ikeltas automobilio modas).
Naudojamos programos:
TXD Workshop - Pagrindine programa, per kurią mes ištrauksime automobilio tekstūrą, bei ją vėl idėsime jau pakeistą

Adobe Photoshop cs3 - Photoshop versija nesvarbi, Redaguoti galima ir per paint programą, bet manau geriausias variantas bus photshop.
Parsiuntimo Nuorodos:

Turinys:
----------------------------------------------------------
1. Programų parsiuntimas / konfiguravimas bei irašymas.
2. Tekstūros ištraukimas iš IMG failo.
3. Tekstūros redagavimas.
4. Tekstūros išsaugojimas / ikėlimas į IMG failą.
5. Rezultatas
----------------------------------------------------------
2. Tekstūros ištraukimas iš IMG failo:
2.1 Atsidarome TXD Workshop'ą:

2.2 Spaudžiame Open IMG, einame į "Rockstar Games\GTA San Andreas\models" Ten susirandame failą gta3.img ir jį atsidarome.

2.3 Kadangi męs redaguosime sultan1.txd tekstūrą, ją susirandame atidarytame IMG faile:
(Pastaba: Susirasti galite ivedę sultan1.txd į laukeli, kuris yra tekstūrų sarašo apačioje)

2.4 Spustelkyte viena kartą ties mygtuku Export ir atsidarys tolesnė menių seka, spauskite PNG , prie failo pavadinimo pridėkime .png:

3. Tekstūros redagavimas:
3.1 Neuždarę TXD Workshop įsijungiame adobe photshop'ą, spaudžiame ctrl+o , pasirenkame mūsų išsaugotą tekstūrą ir spaudžiame open:

3.2 Padaromę kažką tokio, kad matytusi jog jūs redagavote tekstūrą, aš pavizdžiui pakeičiau spalva bei užrašus

Mano pakeista tekstūra kaip pavizdys atrodo taip (Jai kam nesigauna, galite naudoti mano):

4. Tekstūros išsaugojimas / ikėlimas į IMG failą:
4.1 Jau viską nusipaišę, pasidarę kaip jums norisi
galime keliauti link pabaigos, Taigi išsaugome failą (vėl .PNG formatu ) Geriau kad būtu lygiai toks pat pavadinimas bei matmenys ir žinoma formatas.ctrl+s pasirinkite pavadinima sultan1body ir formatą PNG, ir spaudžiame save.
4.2 TXD Workshop programoje spaudžiame Import pasirenkame mūsų redaguotą tekstūrą ir spaudžiame Open, senoji tekstūra turėjo pasikeisti į jūsų redaguotą:

4.3 Ir pabaigai TXD Workshop'o programoje spaudžiame File>Save
Rezultatas:

Sekmės naudojant! tikiuosiu praverte tokio tipo konspektai

(Žmonės kurie bandysit padaryti savo tekstūras, idėkite savo rezultatų nuotraukas, bus idomu pažiūrėti kaip sekėsi ir kaip supratot pamoką)
Dėmesio, be autoriaus ar tinklapio savininko leidimo pamoką platinti kituose tinklapiuose griežtai draudžiama.

dekui